Villa Villakulla
 
Om Villa Villakulla
Villa Villakulla set på afstand

Marianne Hückelkamp, mor til Magnus på Piloterne holdt tale for personalet, den sidste dag Magnus var i Villa Villakulla inden skolestart.

Her er nogle af pointerne i talen. Hele talen kan læses unser bilag.

Vi påvirker altså hinanden i hverdagen, både børn og voksne.

Vi har utallige gange oplevet, både påvirkning, men i høj grad også samspil. Jeg tænker både mellem børn og voksne, mellem børnene, men også imellem Jer, som kolleger. Der er god stemning i luften.

Børnene opfordres til samspil, selv om det i nogen situationer havde været nemmere at hjælpe dem, eller endda klare skærene for dem.

Resultaterne kan ses på legepladsen, børn der leger, forhandler og er nysgerrige på hinandens udspil. For det er ok at spørge. Det er den omvendte Spørge-Jørgen, her kommer pandekagerne, roserne, det gode, ved at være nysgerrig.

I har fantastiske muligheder herude, en ubeskrivelig legeplads, det ligner nærmest en park.

Uden at kunne bevise det, føles det som overflod af aktiviteter for vores børn.

Lige fra maling i det fri, sneglevæddeløb til leg i svinestien.

Det er dejligt at komme her, hvad er smukkere og mere idyllisk end at iagttage vores børn få lov at være nysgerrige.

Dette er kun et udsnit af min vej til den rette beskrivelse af Villa villakulla, men jeg endte med at finde det helt rigtige ord til Jer.

Selv om ordet beskriver et sted, så skal I huske, at en børnehave uden Jer voksne, ville være som en engel uden vinger.

Ordet er:

Paradis

Slår man ordet "paradis" op i en ordbog står der:

Oprindelse: Fra græsk

paradeisos 'dyrehave, park', af persisk oprindelse.

Betydning: Guds rige i himlen hvortil de frelste sjæle menes at komme efter døden.

Overført betydning: Smukt, idyllisk sted eller sindstilstand; sted med materiel overflod og fantastiske muligheder.

Tak for at I har gjort det muligt for vores børn at starte i Paradis i stedet for at skulle vente med at opleve det til sidst.

 

Mona Salvesen, mor til mathias S i børnehaven, Jessica og Oliver S der er begyndt i skolen fortæller:

Vi har haft 3 børn i Villa Villakulla, og det har vi været glade for. Der er blevet taget godt imod os, og der er blevet lyttet til os, hvis vi har haft nogle bekymringer omkring vores børn.

Vi har ikke haft brug for at overveje vores vaæg af institution til de 2 mindste, for vi var bare så glade for VVK. Vi er rigtigt glade for huset tiltag med vores børn, hvis der er problemer med sproget eller motorikken, bliver der taget hånd om det, og man bliver opdateret om hvordan det går, med det pågældende problem.

Den ene dag havde vi på vej til børnehaven hørt Kim Larsens "Joanna" og vores datter syntes at den var så god at hun ville spørge om de kunne høre den i børnehaven. Det imødekom pædagogen (Mette P fra tingfinderne) og vores datter var så stolt da hun fortalte os at de havde hørt "hendes" sang.

Vi har som forældre en følelse af at vores børn bliver hørt og at deres meninger tæller.

I vuggestuen bliver børnene også imødekommet på det niveau de er på, og der bliver aldrig snakket over hovedet på dem. Der bliver snakket med børnene og øvet i de færdigheder de er nået til i deres udvikling.

Der er meget udeliv i Villa Villakulla, og der er altid tid til at kigge på de insekter og "spise" sandkager, børnene tager selv overtøj på efter vejledningen og hjælp fra de voksne.

Der er en stor personalegruppe. som fungerer rigtig godt både med børnene og med hinanden. Det skaber en fin balance og en god ro for børnene.

Jeg har 3 børn, der har været lette at aflevere og svære at få med hjem, hvilket fortæller mig at de har det godt i institutionen.

 

Lisbeth Eivor Nielsen, mor til Lauge og Frida, svarer på spørgsmål til Lindebladet:

Villa Villakulla er en stor institution, hvordan fungerer det for jer? Vi er meget tilfredse. Min søn kommer fra dagpleje, og det er selvfølgelig en stor institution, men pædagogerne var meget nærværende i opstartsfasen. Hver morgen er der en voksen, der tager imod ham, og der er altid en, der tager sig tid til at vinke, hvis der er brug for det. Der er ikke nogen børn, der får lov at gå og være kede af det. Jeg synes de er dygtige til at fordele personaleressourcerne efter børnenes behov.

Tror du institutionens størrelse har en betydning for dit barn? Kun på en god måde. Han kommer ikke vindblæst eller forvirret hjem, tværtimod. De arbejder meget bevidst med at skabe ro, fx gennem afslapning i motorikrummet, hvor de dæmper lyset - og  gennem de rutiner der er. bl.a. inden de skal spise. De fantastiske udearealer er en stor fordel, og selvom der er mange børn derude på en gang, mærker mand det ikke. Hver lørdag morgen spørger min søn faktisk , hvornår han skal i børnehave.

 

Helle Bækgaard, mor til William B i børnehaven og Oliver B der er begyndt i skole:

Det vigtigste ved Villa Villakulla er at de er imødekommende, at ting som regel bliver taget til eftertanke hvis man er utilfreds over ting.

Der er mange aktiviteter for børnene, bl.a. tarzanbanen, svæveban, fodboldbane, et stort udendørs areal. Det er også dejligt de har mulighed for at cykle med de mindste på gode dage.