Sandlyng Børnehus
 
OM SANDLYNG BØRNEHUS

Sandlyng Børnehus er bygget til 150 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn. Børnehaven er dog ikke fyldt op til 150 børn, da børnetallet i området har været faldende lige siden vi åbnede i 2009.

Vi har et inklusionssyn som handler om, at alle børn uanset evner, baggrund og forudsætninger, har en oplevelse af, at de kan bidrage til og tilhører det faglige og sociale fællesskab i Sandlyng Børnehus.

 

Vi arbejder efter kommunens Pejlemærker, du kan læse meget mere om dem her http://inklusion.soroe.dk/

 

Vi modtager pædagogstuderende fra pædagogseminariet og PA (pædagogisk assistenter). Derudover modtager vi folk i virksomhedsparktik, fleksjob m.m.

Vi har masser af udensomsplads som er inddelt i forskellige områder og størrelser. Vuggestuen har to mindre legepaldser en på østsiden og en på vestsiden, med legeredskaber fra Kompan, som vi har valgt til de helt små p.g.a farverne. De har også en lille bålhytte, som ligger lige ved indgangen.

Børnehaven har 2 legepladser, en mindre med stor sandkasse, alm. gynger, redegynge og vandleg og en stor med bl.a. gynger, rutchebane, ballanceområde, indianerområde med træheste og tipier, skovområde, 2 store sandkasser, hængekøjeområde, benzinstation, lille boldbane, et stort aktivitets tårn med et spindelvæv i midten og imellem alt dette er der anlagt cykelbaner. Derudover har vi et andet indhegnet område med bålhytte, højbede og sansehave.

Ud til den store legeplads har vi et mindre flisebelagt område, som vi kalder gården, og som kan overdækkes med solsejl hen over vores borde bænkesæt forår og sommer. Området bruges bl.a. når vi afholder forældrearrangementer udenfor såsom sommerfest og lysfest.

Vi samarbejder med Stenlille skole og udbygger årligt vores brobygningssamarbejde til stor gavn for kommende skolebørn, forældre og personale.