Krongården
 
Mad og drikke

Morgenmad:
Børnene har mulighed for at få havregryn og havregrød fra kl. 6.30 og indtil kl.7.15

Frokost:
Børnene har madpakker med (husk navn på madkassen), de lægges i køleskabet i køkkenet.

Frugt:
Hvert barn har selv frugt med, som lægges i køleskabet , i en pose eller boks med navn på. 

Brødordning:
Hver dag får børnene, udover frugt, også brød. Brødbagningen går på skift mellem forældrene.

Drikkevarer:
Børnene får vand til frokost og frugt.

Maddage:
I børnehaven har hver stue en maddag om måneden, hvor vi laver frokost sammen. Børnene har forskellige råvarer med til hele stuen i stedet for madpakker denne dag.

Kostpolitik:
Som udgangspunkt er vores holdning, at I som forældre har hovedansvaret for barnets ernæring, at I har besluttet, hvad madpakken skal indeholde og at madpakken er en kærlig hilsen hjemmefra. Dog vil vi gerne være med til at støtte op omkring en sund og fornuftig kost til børnene, og vi er altid åbne for en snak om hvad en god madpakke er. Vores hensigt er at børnenes indtag af sukker er minimalt. Børn er forskellige – også hvad angår kost – og madpakken bør tilpasses til det enkelte barns behov.

Vi opfordrer til at madpakken er sund og spændende, og at slik og sukker ikke kommer med i madpakken eller tasken. Der er masser af inspiration at hente på nettet, fx på www.sundemadpakker.dk

Fødselsdag

Vi vil gerne være med til at fejre barnets fødselsdag her i Krongården. Hvis I har mulighed for/lyst til at invitere stuen til fødselsdag hjemme hos jer, er I også velkomne til det. Det aftales med de voksne på stuen. Af hensyn til vores værkstedsaktiviteter, har vi valgt, at børnehaven kun tager hjem til fødselsdage om fredagen - i vuggestuen er det en mulighed mandag, onsdag og fredag. 

  • Hvis børnene ikke skal medbringe madpakker, forventer vi at der serveres mad, som kan erstatte madpakken
  • Det er en god ide at servere frugt og grønt
  • Som alternativ til slikposer anbefaler vi et flot æble eller anden frugt, popcorn, et flag, eller, hvis der har været skattejagt, en guldmønt. De små poser fra Haribo kan også være en mulighed.